EE1: Ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας προϊόντων μεταποιημένης πατάτας με σκοπό την παρεμπόδιση του ενζυμικού μαυρίσματος
Στόχος: Η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας προϊόντων μεταποιημένης πατάτας με σκοπό την παρεμπόδιση του ενζυμικού μαυρίσματος
Δράσεις:
1.1 Εφαρμογή ωσμωτικής κατεργασίας σε προϊόντα τεμαχισμένης πατάτας
1.2 Εφαρμογή παλμικών ηλεκτρικών πεδίων σε προϊόντα τεμαχισμένης πατάτας
1.3 Εφαρμογή υπερυψηλής πίεσης σε προϊόντα τεμαχισμένης πατάτας
1.4 Εφαρμογή ωμικής θέρμανσης σε προϊόντα τεμαχισμένης πατάτας
1.5 Επίδραση των τεχνολογιών επεξεργασίας στα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στη μικροβιακή σταθερότητα των προϊόντων τεμαχισμένης πατάτας.